Despre dezvoltator

Cel mai mare dezvoltator și operator național de proiecte de tip mixt şi centre comerciale de tip mall. Autorul primului centru urbanistic de tip ”lifestyle center” din România.

Compania IULIUS

IULIUS este singurul dezvoltator şi operator de proiecte multifuncţionale din România. şi, totodată, cea mai mare companie cu capital 100% românesc care activează pe piaţa centrelor comerciale de tip mall din ţara noastră.

În ultimele două decenii, IULIUS s-a detașat ca lider în România în dezvoltarea și operarea de centre comerciale de tip mall. Deţine o reţea naţională de aproximativ 260.000 mp închiriabili de retail, în patru shopping mall-uri (Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Cu un trafic anual de peste 65 milioane de vizitatori, proiectele dezvoltate de compania IULIUS sunt lidere de piaţă în oraşele în care au fost realizate.

Palas Iași

Inaugurat în 2012, Palas este primul proiect mixt de tip „lifestyle center” din România. În Palas se întâlnesc toate aspectele principale ale vieții unei comunități: componenta de business, prin ansamblul de clădiri de birouri United Business Center, componenta comercială, prin Palas Mall și Palas Shopping Street, relaxarea și divertismentul, prin prezența parcului, a cafenelelor și restaurantelor și a diferitor locații dedicate.

Viziunea IULIUS este de a implementa o varietate de facilități pentru mediul economic. Acest obiectiv s-a concretizat în abordarea unor direcții inovative de dezvoltare.

Startul acestei noi etape l-a reprezentat ansamblul urbanistic Palas din Iași, primul proiect mixt de tip ”lifestyle center” din țară. Situat în proximitatea Palatului Culturii, ansamblul reunește în inima orașului, în același perimetru, spații comerciale, de divertisment și recreere, parc și spații verzi, parcări, food court, restaurante și cafenele, un hotel de 4 stele, săli de conferințe și clădiri pentru birouri. O abordare originală, în premieră națională, care a deschis perspectiva unor noi standarde în ceea ce privește estetica urbană și stilul de viață.

Același principiu de dezvoltare este aplicat în toate orașele în care IULIUS este prezent: în Iași, prin Palas, în Cluj-Napoca, prin Iulius Development, și în Timișoara, prin Openville.

United Business Center

United Business Center este componenta office a proiectelor grupului de companii IULIUS şi reprezintă o reţea de clădiri de birouri clasa A, în trei dintre cele mai mari oraşe ale României, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. Pe acest segment, compania deţine la nivel naţional peste 148.000 mp de birouri clasa A şi peste 50.000 mp în dezvoltare.

Poziţionarea strategică, dotările avansate şi beneficiile oferite au făcut ca, în oraşele în care este prezent, United Business Center să se impună drept un centru de afaceri puternic şi să atragă companii multinaţionale de renume.

Pe lângă amenajările premium, clădirile prezintă avantajul de a fi dezvoltate în proiecte mixte, precum ansamblurile Palas Iaşi şi OPENVILLE Timişoara, sau în imediata proximitate a Iulius Mall Cluj, oferind accesul la nenumărate facilităţi: hoteluri, săli de conferinţe, restaurante, cafenele, magazine, food court, spaţii verzi, oficii poştale, bănci şi ATM-uri, farmacii, agenţii de turism, curăţătorie, spălătorie auto, puncte de difuzare a presei şi multe altele.

”Lifestyle centers”

Centrele de lifestyle, împreună cu rețeaua de clădiri UBC, reprezintă viziunea companiei IULIUS despre standardul de viață al omului modern: eficiență, calitate și valorizarea timpului.

Iulius Town Timișoara

Este al doilea proiect multifuncțional de regenerare urbană al companiei IULIUS, care va promova un stil de viață european. Zona de retail existentă la Iulius Mall Timişoara este completată de birourile clasa A United Business Center și, împreună cu parcul şi destinaţiile de loisir, răspunde exigențelor unui stil de viață modern, activ, cosmopolit.