UBC ÎN TIMIȘOARA

United Business Center Timișoara este componentă a complexului urbanistic Openville, cel de-al doilea ansamblu mixt de tip ”lifestyle center” din România.

Specificații

UBC Timișoara

inaugurat în 2017
7
clădiri în curs de certificare Green Building
130.000
mp de birouri clasa A
4.050
locuri de parcare

Află mai multe

UBC în Timișoara

Și în proiectul din Timișoara, ca în întreaga rețea națională, United Business Center se evidenţiază prin arhitectura inovativă, detaliile rafinate ale design-ului interior şi prin funcţionalitatea în beneficiul chiriaşilor. Totodată, încadrarea armonioasă a clădirilor în peisajul cosmopolit al zonei va crea un efect estetic spectaculos.

Clădirile United Business Center din Timișoara

Cele şapte clădiri de birouri vor forma un veritabil business district reprezentativ pentru Timişoara, un mare oraş aflat în plină dezvoltare economică.

Imobilele UBC tip clasa A vor fi aliniate la standardele internaţionale de sustenabilitate, respectând principiile pentru clădirile verzi. Componenta office a Openville Timişoara va forma polul de business al regiunii, destinat marilor companii multinaţionale cu planuri de expansiune, în care vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Utilizarea optimă a suprafeţelor pentru confortul chiriaşilor, finisaje de calitate superioară, ambient modern, parametrii tehnici de ultimă generaţie, preocupare pentru mediu, parcare subterană securizată şi supravegheată în permanență şi o varietate de servicii oferite într-un singur loc – toate acestea sunt elemente care fac din UBC Timişoara un etalon în domeniul dezvoltărilor office de clasa A.

Prima etapă de dezvoltare a proiectului include o suprafaţă de 50.000 mp de spaţii office în operare, în clădirile UBC 1, UBC 2 şi UBC 3 şi 54.000 mp în dezvoltare, în UBC 0, etape de dezvoltare care includ finalizarea unei suprafeţe de peste 104.000 mp, în cinci dintre cele şapte clădiri pe care le include proiectul Openville. Aceasta din urmă va fi şi cea mai înaltă clădire din România, cu 27 de etaje şi 155 m, o clădire care va deveni emblematică nu doar pentru Timişoara, ci pentru întreaga regiune de vest a ţării.

Locuri de parcare

La finalizarea întregului proiect, clădirile UBC din Timișoara vor avea disponibile 4 050 de locuri de parcare.

Clădiri United Business Center

United Business Center 4
Etapa II de dezvoltare
United Business Center 5
Etapa II de finalizare
United Business Center 6
Etapa II de finalizare

Despre Openville

Clădirile UBC din Timișoara sunt parte integrată a proiectului multifuncţional Openville, care va conecta centrul istoric al oraşului cu cel mai mare mall regional, Iulius Mall Timişoara.

Openville înseamnă spațiu dedicat cumpărăturilor, prima piaţă organică din regiune, restaurante și cafenele tematice, food court, cinematograf multiplex, centru de evenimente şi conferințe care poate găzdui 3.000 de persoane, cel mai mare parc amenajat din vestul ţării, pe o suprafață de 55.000 mp, zone dedicate copiilor și parcare pentru 4.050 de autovehicule.

Construit pe același principiu ca și ansamblul urbanistic Palas Iași și Iulius Development Cluj, Openville facilitează un stil de viață în care timpul este folosit în mod eficient și direcționat către activitățile cu adevărat importante pentru fiecare.

Stil de viață modern

La finalizarea sa, ansamblul Openville va deveni un reper pentru stilul de viață modern în care componenta profesională co-există armonios cu latura relaxată și distractivă a vieții.

Orașul Timișoara

Mica Vienă a României

Timişoara, cel mai mare oraş din zona de vest a ţării, are o vechime de peste 800 de ani, dar păstrează spiritul mai recent al Imperiului Habsburgic. Încă de atunci, Timișoara a adoptat inovația: primul iluminat public din monarhie și, mai târziu, primul tramvai electric din România. A fost vizitată de însuși Johann Strauss fiul cu ocazia primului concert în afara Vienei. Totodată, este primul oraș european în care funcționează trei teatre de stat în limbi diferite: română, maghiară și germană.

Deschiderea către cultura internațională a continuat până în prezent. Timișoara găzduiește şapte centre culturale: german, francez, italian, britanic, româno-arab, ucrainean și intercultural. Orașul este, totodată, un important centru universitar cu peste 50.000 de studenţi, care învaţă în cele cinci universități de stat, în toate domeniile de specializare.

Capitalele Europei, la doar câteva ore distanţă

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, al treilea ca mărime din România, leagă Timișoara de Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie şi Spania, prin zboruri directe.

Timişoara se află în apropierea graniţelor cu Ungaria şi Serbia. La Budapesta se poate ajunge cu maşina în trei ore, iar la Belgrad în numai două ore. Până la Viena, drumul cu mașina durează cinci ore.

Pol de business regional

O dată cu finalizarea acestui proiect, Timișoara va deveni un veritabil pol de business regional. Spațiul vibrant creat va accentua caracterul cosmopolit al orașului.

Proiecte în dezvoltare

În prezent, se află în dezvoltare încă 6 clădiri United Business Center de clasa A, având o suprafață totală închiriabilă de 112.000 mp. În UBC Timișoara vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

În paralel, se află în dezvoltare componenta ”lifestyle center” a complexului Openville, însemnând 60.000 mp destinați retail-ului (peste 100 de magazine noi) şi 55.000 mp de parc.